Wat is JOHH Trofee Switch?

JOHH staat voor Jonge Helpende Handen.  JOHH Trofee Switch dompelt jongeren onder in de wereld van een zorgbehoevend persoon door hen hun beperkingen echt te laten ervaren. Het is een ervaring die levendig wordt gemaakt met de Switch-toolbox én met een Virtual Reality smartphone app.

Nadien kan je ervoor kiezen om een warme, creatieve actie te organiseren en/of een innoverende oplossing te bedenken en uit te voeren.

Elke deelnemende klas/jeugdbeweging/groep ontvangt een JOHH Switch-box voor een periode van 1 week. De Switch-box bevat tools die een beperking simuleren en de jongere afhankelijkheid laten ervaren. Onder andere een rollator of rolstoel, een witte stok, een zichtbeperkende bril, een simulator voor gangstoornissen behoren tot de basisuitrusting van een Switch-box. Elke box bevat bovendien ook een digitale Virtual Reality-beleving in de vorm van een cardboard. In zo’n cardboard kan elke jongere met een app op de smartphone ook in VR beleven wat het is om afhankelijk te zijn.

De Switch-box bevat informatie over het concept van JOHH, de JOHH Switch en een inspirerend doe-boekje om samen aan de slag te gaan met de tools.

Hoe deelnemen aan de JOHH Switch ?

  1. Vraag de Switch-toolbox en het doe-boekje aan.  Hoe? Klik HIER ! Download hier het doe boekje !

  2. Organiseer samen met je klasgenoten of vrienden een warme, creatieve of verrassende actie (neem jongeren met een beperking mee op stap, onderhoud de tuin van zieke mensen, ga een dag werken bij zorgbehoevenden,… op  zoek naar meer inspiratie? Klik HIER) OF Bedenk en creëer een innovatieve oplossing. Welk nieuw idee kan het comfort van de zorgbehoevende vergroten? Wat kan je ontwerpen zodat de zorg kan verbeteren? Zijn er nieuwe oplossingen?

  3. Upload een filmpje van je ervaringen en laat ons via johhtrofee.be voor 12 juni 2020 weten hoe je actie verlopen is. Licht kort toe hoe het ging, hoe het voelde en hoe de doelgroep reageerde.

  4. De filmpjes met de meest innovatieve of meest confronterende inhoud winnen fantastische prijzen (Rock Werchter tickets, outdoor activiteiten, bioscooptickets, … ) !

Hoe kun je jonge mensen laten
ervaren dat voor iemand
zorgen verrijkend kan zijn?