De JOHH VR-BOX is een kartonnen houder voor je smartphone. Als je onze ‘JOHH Trofee SWITCH’  app download (App store en Google Play) en op je smartphone installeert kan je op 2 manieren in een virtuele wereld beleven hoe het is om met een visuele beperking door de dag te gaan of hoe de wereld aanvoelt voor een persoon met dementie.

De VR-BOX kan je gratis verkrijgen als je ons een mailtje stuurt op: info@johhtrofee.be

Hoe gebruik je de JOHH Trofee Switch app en de VR Box?
Je kan de app op 2 manieren gebruiken:
-in 2D Modus: rechtstreeks op je smartphone
-in VR Modus: met je smartphone en onze VR Box

  • 2D Modus

Download en open de app.
Houd je smartphone zoals je een selfie zou nemen, recht voor je gezicht. Druk op de ‘2D Modus’ optie.
De app centreert je smartphone en je ziet de titel ‘Kies je Experience’ met daaronder 3 thumbnails voor video’s: Rolstoelgebruik, Slechtziend en Dementie.
Je ziet ook een klein wit stipje op je scherm.  Dat is de ‘gaze control’.  Dit stipje dient om selecties te maken.  Als je dit stipje enkele seconden positioneert op een optie (thumbnail of een menu item) dan verandert het stipje in een cirkeltje.  Het cirkeltje ‘loopt vol’ (in wijzerzin) en dat betekent dat je hebt ‘geklikt’.  Je moet dus niet meer op je touchscreen drukken, de ‘gaze control’ neemt deze taak over.   Zo kan je filmpjes selecteren, keuzes maken, naar het startscherm gaan enz.

  • VR Modus

Dit werk precies hetzelfde als de 2D modus, alleen moet je nu je smartphone in onze VR Box stoppen.  Hoe je dat doet staat op de VR Box keurig uitgelegd.
Je stopt je smartphone in de VR Box en net voor je de VR Box dichtklapt druk je op VRModus.  Vanaf dan is de werking precies hetzelfde als in de 2D Modus, met de ‘gaze control’ kan je keuzes maken en items selecteren.